3 lectii invatate din esec si cum te conduc ele spre clipe de glorie

“ Este de departe mai bine sa indraznesti lucruri marete, sa castigi lupte glorioase chiar daca presarate cu esecuri, decat sa fii in randul acelor spirite care nu se bucura mult, nici nu sufera mult pentru ca traiesc in lumina cenusie ce nu cunoaste nici victorie, nici infrangere” – Theodor Roosevelt

Lectia nr. 1. Si cum sa descopar ce vreau cu adevarat, cand nu am incercat nimic?

Una dintre lectiile cele mai importante pe care ni le preda esecul, este constientizarea a ceea ce ne dorim cu adevarat. De multe ori, vocatia noastra este ascunsa sub mii si mii de credinte, care au rolul sa ne pacaleasca.

Destinul ne ajuta sa dam la o parte foaie cu foaie, pana descoperim scopul existentei noastre. Ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc,  am sa vin cu un exemplu. Sa zicem ca tu iti doresti din tot sufletul sa fii un trainer inspirational. Toti oamenii sa aiba ochii atintiti spre tine si sa fie atenti la vorbele tale atat de convingatoare.

“Intamplarea” face ca oricat te-ai stradui sa realizezi acest lucru (urmezi o scoala, investesti bani in educatia si calificarea ta), pare ca ti se pun bete in roate si pare ca totul te conduce pe un drum diferit. Nu dupa multi ani, devii un antreprenor de prestigiu, un antreprenor care a creat ceva maret si unic pentru oameni. Oamenii te iubesc, iar tu multumesti divinitatii ca te-a condus pe acest drum. Afli ca iubesti mai mult sa creezi ceva decat sa vorbesti in fata oamenilor.

Si iata cum dupa “micile esecuri” percepute de tine la un moment dat, ai descoperit ceea ce iti doreai cu adevarat sa faci.

Lectia nr.2. Si ce daca sunt falit, singur si fara niciun scop?

O alta lectie pe care esecul ti-o preda, este atunci cand tu realizezi ca inca poti continua sa faci ceea ce iubesti cel mai mult, chiar si atunci cand esti plin de datorii, sanatatea ti-e precara sau cand toti cei apropiati te-au parasit.

Mare parte din oamenii de astazi, ajung depresivi, posomorati, fara vlaga din cauza ca nu au bani. Sa fii sarac nu e o scuza pentru a te simti nefericit.

Si asta spun si oamenii care au strans miliarde in conturile lor, dupa ce au pornit cu primul articol scris in trenul  care ii ducea spre casa, dupa o zi de munca foarte grea si prost platita.

Lectia nr. 3. Nimic nu ma opreste sa gust din fericire si sa o impart cu ceilalti

A treia lectie pe care ti-o preda esecul este concentrarea ta pe simplificarea vietii celorlalti. Trecand prin atatea necazuri, inveti sa rezolvi probleme, ulterior si problemele altora. Inveti sa fii mai sensibil in fata problemelor, cu care semenii tai se confrunta.

Cand oamenilor li se simplifica viata, ei dau oricat pentru asta. Cu cat mai multa valoare adaugi in vietile lor, cu atat te vor plati mai mult.

Fa ce iubesti cel mai mult sa faci, ofera valoare din abundenta oamenilor si banii te vor urma, cu siguranta! Pentru cateva clipe ia o pauza de la problemele tale, incepe sa rezolvi din problemele celor pe care ii iubesti si ai sa vezi cum propriile probleme se vor rezolva de la sine.

Acestea au fost 3 dintre cele mai importante lectii pe care esecul ni le preda in viata! Evident ca lectiile sunt nenumarate, de aceea te invit sa-mi scrii: care a fost esecul prin care a trebuit sa treci de curand si ce te-a invatat suferinta pricinuita de acesta?

Imi poti scrie ce te framanta pe icb.iuliana@gmail.com sau poti lasa un comentariu aici. Orice problema scrisa si constientizata, este pe jumatate rezolvata!

Articol scris de Colaborator –  Iuliana Iacob

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *