5 motive ca sa inveti super bine limba engleza!

„Cunoașterea unei limbi te poziționează pe coridorul vieții. Două limbi îți deschid fiecare ușă de-a lungul lui.” Frank Smith

Stiai ca limba englezaeste cea mai studiata limba din lume si 20% din populatia lumii o vorbeste fluent? In prezent, engleza este limba materna pentru mare parte din locuitorii Australiei, Canadei, Irlandei, Noii Zeelande, UK, SUA iar tarile din Commonwealth (India, Pakistan, Africa de Sud, Sri Lanka) o folosesc fie ca limba oficiala, fie ca limba secundara.

„Invatarea unei limbi straine nu doar iti dezvaluie cum gandesc si ce simt alte societati, care sunt experientele si valorile lor si modul in care se exprima, dar iti ofera o oglinda culturala in care poți vedea mult mai clar propria ta societate.” Edward Lee Gorsuch

Acum e momentul sa investesti in viitorul tau!

Nici nu e cazul sa te intrebi daca e momentul sa te-apuci sa o inveti (in cazul in care nu o cunosti deja) pentru ca e de la sine inteles ca ai nevoie, oriunde te-ai duce in aceasta lume, de limba engleza. Fie ca vrei un job mai bine platit sau vrei sa calatoresti, fie ca vrei sa te stabilesti intr-o tara unde limba engleza este oficiala sau pur si simplu vrei sa o cunosti pentru propria satisfactie, limba engleza este motorul care pune lucrurile in miscare. Ca sa nu te straduiesti sa inveti singur on-line sau de pe carti de specialitate, Succes Personal iti pune la dispozitie traineri calificati care te pot ajuta prin programe personalizate sa ajungi la nivelul de cunoastere dorit.

„Invatarea unei limbi straine nu doar iti dezvaluie cum gandesc si ce simt alte societati, care sunt experientele si valorile lor si modul in care se exprima, dar iti ofera o oglinda culturala in care poți vedea mult mai clar propria ta societate.” Edward Lee Gorsuch

Care sunt primele 5 motive pentru care ai nevoie de limba engleza:

  1. Tocmai ai aflat ca interviul pentru job-ul mult dorit va fi sustinut in limba engleza. Iti mai aduci aminte vocabularul asimilat in anii anteriori, cateva franturi de prin filme, insa panica se instaleaza in momentul in care iti dai seama ca trebuie sa prezinti cu acuratete propria poveste, in fata unui posibil viitor angajator. Cu rabdare si perseverenta, avandu-l alaturi de tine pe trainerul nostru, vei reusi sa te pregatesti temeinic in vederea sustinerii acestui interviu important. Asadar, vestea buna este ca te putem ajuta sa reusesti sa urci in ierarhia profesionala. Vestea si mai buna este ca poti incepe cursurile chiar de azi. Ne gasesti pe site (mail si sau/telefon).

    Tocmai ai aflat ca interviul pentru job-ul mult dorit va fi sustinut in limba engleza.

  2. Te-ai decis: pleci la lucru in afara! Insa vrei sa te pozitionezi inaitea altora si sa pleci la treaba cu un bagaj mai vast de cunostinte de limba engleza. Ca si la punctul anterior, pregatirea la nivel conversational este esentiala pentru o buna comunicare nu doar cu angajatorul, ci si cu viitorii colegi si prieteni vorbitori de alta limba. Nu uita vorbele lui Nelson Mandela: „atunci cand vorbesti cu un om intr-o limba pe care o intelege, atunci vorbele tale ajung la mintea lui. Daca, insa, ii vorbesti in limba lui natala, atunci cuvintele tale ajung la inima lui.” E bine sa stii ca oferim traininguri si pe skype astfel ca putem tine legatura si dupa ce pleci.
  3. Vrei sa aplici pentru continuarea studiilor in strainatate, intr-o tara unde se vorbeste limba engleza, si iti doresti sa o aprofundezi pentru a te cota la un nivel superior de intelegere si vorbire? Perfect! Ai nimerit unde trebuie. In functie de nevoile tale iti vom crea un progam personalizat de studiu.

    Vrei sa aplici pentru continuarea studiilor in strainatate, intr-o tara unde se vorbeste limba engleza?

  4. Iti place sa calatoresti foarte des. Peste tot pe unde te plimbi auzi vorbindu-se limba engleza. Normal! Este… dominanta! Vrei sa o stii mai bine pentru a intelege in profunzime cultura si civilizatia tarilor vizitate, pentru a comunica cu locuitorii, cu gazdele sau cu ghizii? Daca ai ajuns pana aici cu lectura acestui articol, te-ai prins deja ca te putem ajuta.
  5. Vrei sa ai acces la cat mai multe informatii. Exista foarte multe site-uri de stiri sau care au profiluri din sfera ta de activitate care sunt scrise in limba engleza. Ca sa nu mai vorbim de posturi radio – TV sau canale Youtube. Iata inca un motiv in plus ca sa-ti doresti sa o cunosti cat mai bine! 

De luat in calcul!

Putini isi dau seama, insa este un lucru foarte adevarat si, mai nou, chiar demonstrat: invatarea si aprofundarea unei limbi straine ne ajuta sa ne imbunatatim cunostintele pe care le avem despre propria limba. Intregul proces de invatare ne determina sa ne analizam in profunzime limba nativa. Cine-ar fi crezut ca invatand engleza, de exemplu, vom ajunge sa stapanim mai bine regulile limbii romane?

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *