Ce nu stiai despre cauzele sociale si cum vor schimba ele viitorul copiilor nostri

Se pare ca in Marea Britanie,  s-a adoptat o lege noua cu privire la ajutorul ce urmeaza a fi acordat  mai multor comunitati de oameni, de catre autoritatile si consiliile locale.

Consiliile locale vor tine cont de zonele afectate economic si vor investi prima data in sistemul de sanatate, precum si in crearea de locuinte pentru cetatenii de-aici. Legea a trecut in Martie, deci cel mai probabil, efectele ei vor fi vizibile abia in 2013.

Initiativele sociale se multiplica tot mai mult peste granitele tarii noastre si asta nu poate decat sa ne bucure. Cum Romania s-a dezvoltat extrem de mult, odata cu integrarea in Uniunea Europeana, nu ne-ar mira sa fim tot mai patrunsi de influentele de afara.

Ce urmaresc societatile cu actiunile sociale?

Principalul scop al intreprinderilor care se implica in acte de caritate, pe langa faptul ca furnizeaza valoare comunitatilor si dau o mana de ajutor, este sa ofere celor mai marginalizati oameni (aflati in zonele cele mai paguboase)  accesul la serviciile de transport in comun, locuri de munca, precum si magazine de unde sa-si procure hrana.

Exista societati care sunt loiale unor astfel de gesturi caritabile si pun valoarea adusa comunitatilor, mai presus decat banii. Mai multe companii au explicat ca orice suma de bani incaseaza din contractele incheiate, este reinvestita intr-un centru de invatare si dezvoltare, destinat persoanelor care sufera din pricina lipsei unui loc de munca. Acei oameni care nu mai lucreaza de mult timp, vor beneficia de traininguri si cursuri gratuite, de pe urma carora vor invata sa-si gaseasca rapid un job sau cum sa inceapa ceva pe cont propriu.

Cum isi propun companiile sa ajute comunitatile de oameni marginalizati si loviti de soarta?

Prima data, acestea trebuie sa dovedeasca autoritatilor valoarea sociala, pe care intentioneaza sa o aduca in mijlocul comunitatilor de oameni. Dupa ce reusesc sa explice destul de clar planurile lor si transmit incredere, autoritatile accepta sa lucreze cu ei, obiectivul comun fiind indeplinit: extinderea oportunitatilor si imbunatatirea nivelului de trai pentru oamenii defavorizati.

Astfel de cauze sociale, ne intaresc credinta ca lumea se afla pe drumul cel bun. Oamenii se dezvolta din ce in ce mai mult, din punct de vedere intelectual. Dar asta stim deja, nu e ceva nou pentru noi. Ce nu stiam este faptul ca oamenii simt nevoia sa fie tot mai altruisti; ei isi dau seama ca nu pot fi orbi la suferintele semenilor lor, iar de cate ori au ocazia se ajuta reciproc.

Epoca razboaielor, violentelor si a atrocitatilor, a apus demult. In prezent, infloreste o noua epoca: cea a dezvoltarii personale si colective. E minunat sa obervi cum tot mai multi oameni uita de ego-urile lor, isi unesc fortele si pornesc in crearea de vremuri mai bune pentru urmasii lor.

Tu ce parere ai despre aceste cauze sociale, care iau amploare de la o zi la alta? Crezi ca aceste influente de peste hotare, vor deveni si mai puternice la noi in tara? Comenteaza, pentru ca vrem sa-ti aflam parerea!

Articol scris de Colaborator –  Iuliana Iacob

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *