Daca vrei sa cuceresti un om, spune-i o poveste!

In relatiile mele cu oamenii, m- am confruntat cu tot felul de situatii. Cei mai populari oameni, sunt aceia care se pricep foarte bine sa povesteasca. Lux de amanunte… suspans..umor! Acestea sunt cateva ingrediente care capteaza ascultatorii.

Daca stii sa asculti foarte bine si iti doresti sa fii popular… e absolut necesar sa-ti dezvolti abilitatile si charisma unui povestitor. Povestea cucereste! Informatiile sunt mai usor asimilate daca au fost introduse intr-o poveste. Oamenii sunt mai atenti la tine. Se deschid si sunt mai “friendly” la final.

 

Cum te folosesti de poveste in public speaking

 

Povestea o poti folosi si daca esti public speaker si daca iti doresti foarte mult sa te integrezi intr-un grup. Cand tii discursuri lungi cu sfaturi motivationale despre “ceea ce ar trebui sa faca oamenii”, tinzi sa plictisesti audienta. Insa cand spui o poveste interesanta, care transmite un mesaj subtil, si adaugi si mult umor, lucrurile iau o cu totul alta turnura.

 

Ochii audientei tale sunt atent fixati pe tine, iar daca i-ai facut sa si rada sau le-ai atins vreo coarda emotionala… ai sanse sa primesti foarte multe aplauze. Este de evitat sa te transformi intr-un mascarici, atunci cand esti in fata oamenilor.

 

Prin participarea mea la diverse activitati si conferinte, am mai observat ca povestile scurte prind mai bine. Astea sunt povestile care nu plictisesc niciodata, ci dimpotriva: stimuleaza audienta. Povestile scurte deschid apetitul publicului. Cand deschizi o prezentare in public, daca vei incepe cu o poveste scurta, oamenii isi vor dori sa afle cat mai multe de la tine.

 

Vor fi curiosi ce le vei spune mai departe…si mai departe…si tot asa… Pentru ca te-au etichetat de la inceput “interesant”

 

Poti capta atentia publicului spunandu-i povestea vietii tale! Cu cat este mai autentica, mai mult succes va avea. Sunt speakeri care sunt lideri, cand vine vorba de prezentari in public.

 

De ce oamenii se simt atat de atrasi de ei?

 

Pentru ca folosesc un limbaj unic, un limbaj care transmite emotie. Un limbaj cat mai simplu si nu complicat. Acestia vorbesc din propria experienta de viata: “ce mi s-a intamplat mie”, “nu inseamna ca si in cazul vostru va fi la fel”, “eu am experimentat …”,  “am invatat ca … dar desigur … respect si parerile voastre’.

 

Si este de evitat sa se transmita oamenilor, „ca ei le-ar sti pe toate”.  Dimpotriva, speakerii sunt curiosi sa auda si alte experiente. De aceea se utilizeaza la maxim interactiunea cu publicul. Se pricep foarte bine sa adreseze intrebarile potrivite. In cele din urma obtin un angajament mare al audientei, obiectiv planificat de la inceputul prezentarii.

 

Articol scris de Iuliana Iacob.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *