Pe urmele lui Picasso

In conditiile in care numerosi vorbitori de succes reusesc sa fie memorabili incalcand regulile, surprinzandu-si publicul, fiind, cu alte cuvinte, originali, e normal sa-ti pui intrebarea ce rost are sa-ti pierzi timpul invatand cum se pregateste un discurs, care e structura acestuia, cum trebuie sustinut s.a.m.d. ?

La prima vedere, raspunsul ar fi ca nu exista niciun motiv sa te complici  cu toate astea, cand ai putea trece direct la fapte, sustinand discursuri fara a tine cont de nicio regula!
In realitate, lucrurile nu sunt atat de simple, iar cei care ridica salile in picioare incalcand regulile, reusesc sa faca asta abia dupa ce le-au invatat si exersat de nenumarate ori.

Brancusi, inainte de a revolutiona sculptura, i-a studiat temeinic pe clasici, la Scoala de Bellearte din Bucuresti si la Școala Națională Superioară de Arte Frumoase din Paris. Picasso, inainte de a deschide o noua epoca in pictura, calcand in picioare orice regula de pana la el,  a studiat ani de zile operele si tehnicile vechilor pictori la  Școala de Arte Frumoase din Barcelona și la Academia de Pictură din Madrid. Iar exemplele ar putea continua, demonstrand ca, pentru a avea succes incalcand regulile, trebuie, mai intai , sa le cunosti!
Articol scris de Claudius Dociu
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *