Practica, temelia succesului!

„Succesul este un joc — cu cît joci de mai multe ori, cu atît cîştigi de mai multe ori. Şi cu  cît cîştigi de mai multe ori, cu atît vei juca mai bine.” Citatul de mai sus demonstreaza inca o data de ce e nevoie de practica… in orice ai face, dar mai ales in ceea ce priveste vorbitul in public! Practica iti da incredere, dar iti da si ocazia sa iti slefuiesti discursul, precum si sa experimentezi diferite situatii astfel incat la un moment dat aproape nimic nou nu mai poate interveni pentru a te surprinde!

 

Practicand ai ocazia sa inveti la randul tau de la public si tot practicand vorbitul in public vei acumula experiente reusite care iti vor da puterea si prilejul sa evoluezi si sa devii un vorbitor de succes. Cu cat vei vorbi mai des in public, cu atat vei acumula mai multa experienta! Si cu cat vei acumula mai multa experienta, cu atat vei vorbi mai bine! Aminteste-ti de cel care se ruga in fiecare saptamana sa castige la Loto, dar nu juca niciodata… unele lucruri sunt obligatorii, chiar daca nu si suficiente pentru a avea succes. Iar in cazul public speakingului, practica face parte din aceasta categorie.

 

Articol scris de Claudius Dociu

Share

One thought on “Practica, temelia succesului!

  1. Sunt total de acord cu cele spuse mai sus. Copil fiind ma ascundeam in momentul in care eram intrebat ceva de catre un strain. „Fusta mamei” este putin spus. Lucrurile nu au mers mai bine nici in adolescenta. Eram personaj de desene animate: cand imi vorbea cate o fata, imi venea sa intru in pamant. Oricine altcineva se pricepea sa vorbeasca mai bine decat mine. Astazi nu pot sa nu recunosc ca aceste senzatii imi sunt straine cu totul. Vorbesc, vorbesc si tot vorbesc. Cu oameni, adica! Este ceva magic sa realizezi ca toate persoanele dintr-o camera stau sa te asculte pe tine. Se poate ca la inceput sa ii pierdeti usor, dar cu timpul veti incepe sa rezonati cu ei si atunci minune! Acest lucru nu s-a intamplat peste noapte, dar acum cand ma gandesc, cred ca au fost sute de incercari de a deschide gura intai, apoi de a descoperi cum sa atragi atentia prin discurs si apoi „cucerirea” finala a publicului. Cititi tot ceea ce gasiti despre vorbitul in public, dar mai ales exersati tot timpul. Este vorbit, nu dat la sapa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *