Retete de succes!

Retete de succes ale altora se pot aplica si in viata noastra?

Astazi, se pare ca tot mai multi oameni detin cheia succesului si reteta unei vieti implinite. Multi dintre acestia, din “intamplare”, noroc sau prin munca proprie, reusesc sa para destul de multumiti si fericiti in viata de zi cu zi. In scurt timp, ei ajung sa dezvaluie si altora secretele unei vieti implinite, dar cate dintre sfaturile lor motivationale te ajuta pe tine? Cate articole sau carti motivationale te-au scos pana acum din groapa unde te-au aruncat obstacolele vietii?

Eu cum pot avea succesul lui/ei?

Reteta lor poate functiona si in viata ta? Exista oare un mod ideal si precis de a-ti organiza viata? Cine este indreptatit sa ne spuna ce este gresit si ce este corect sa traim?

Aristotel a fost unul dintre cei care si-a pus astfel de intrebari si totodata le-a gasit si raspuns. Unul dintre raspunsurile sale a fost ca oamenii care isi doresc sa traiasca un anumit tipar de viata, sa arunce o privire la cei care si-au creat deja acel stil dorit. De exemplu, un om implinit din punct de vedere profesional va fi un bun mentor pentru cel care abia se afla la inceput de cariera.

Din punctul meu de vedere,  raspunsul lui Aristotel mi se pare putin rigid pentru vremurile prezente. As spune ca flexibilitatea, reprezinta adevarata cheie a succesului de astazi. Pentru a deveni un profesionist si pentru a te bucura de o cariera frumoasa, este nevoie de  o succesiune de ani in care sa te poti dezvolta. Ani, in care tot timpul esti nevoit sa te adaptezi prezentului.

Sa zicem ca vrei sa devii un medic renumit, la ale carui servicii sa apeleze multi clienti. Daca in trecut, clientii se multiplicau foarte usor prin recomandari, acum un site profesional si o pagina de facebook, pot face minuni. Un doctor de 50 de ani va avea viziunea si principiile, care l-au ajutat pe el in trecut sa devina profesionistul de azi. Reguli si principii, care pentru el au functionat la vremea respectiva si i-au obtinut rezultatele de astazi.

E mai bine sa ascult ce zice lumea sau sa actionez dupa propria inteligenta?

Dar tie cine iti garanteaza ca aplicand exact aceleasi principii ca ale sale (doar pentru ca are experienta), vei reusi sa supravietuiesti prezentului?

Cele mai bune decizii pe care le putem lua pentru noi, sunt cele luate in urma reflectiei, introspectiei si studiului a tot ceea ce credem ca poate fi benefic pentru indeplinirea obiectivelor noastre. Vocea interioara este mult mai importanta decat vocea a nenumarati posibili “mentori”. Si nu spun asta pentru ca mentorii ne-ar putea vrea raul ci doar pentru ca nimeni nu stie ce e mai bine pentru tine, decat tu!

Chiar si Dumnezeu, care este atotputernic si atotvazator stie asta, de aceea ti-a lasat liberul arbitru. Daca El care le cunoaste pe toate are incredere in tine, tu de ce ai avea mai multa incredere in alte persoane decat in tine insati?

Te invit sa reflectezi asupra propriei vieti, asupra propriilor obiective si scopuri. Apoi te rog sa-mi scrii trei dintre cele mai indraznete obiective pe care le-ai realizat pana acum sau la care urmeaza sa muncesti, spre a le vedea indeplinite.

Iti doresc mult succes si sper sa iti creezi viata ASA CUM ITI DORESTI TU SA FIE!

Articol scris de Colaborator –  Iuliana Iacob

Share

One thought on “Retete de succes!

  1. Buna ziua,
    Ca raspuns la „Apoi te rog sa-mi scrii trei dintre cele mai indraznete obiective pe care le-ai realizat pana acum sau la care urmeaza sa muncesti, spre a le vedea indeplinite.”
    Vreau sa mentionez la care muncesc acum:
    1) as dori sa pot sa aprovizionez populatia din Romania cu rosii ecologice tot anul imprejur mai ieftine decit din import.
    2) Din profitul obtinut sa donez bani caselor de copii (orfelinate)sume banesti sau cadouri.
    3) Si iarasi din profitul obtinut din pt.1 sa ajut la constructia unei biserici(catedrale etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *