Romania, o tara bogata in oameni cu valoare

Ies din casa, ma uit in jur si incep sa discut. Imi place sa comunic cu oamenii, sa le ascult pasurile, sa vad ce ii supara atat de tare pe unii, iar pe altii ii bucura.

Ii studiez, ii ascult… si aud frecvent de la oameni, indiferent din ce categorie fac parte, “ Romania e o tara fara perspectiva…Romania e o tara plina de prosti…Aici numai hotii si cei fara caracter traiesc…”. Cuvinte dure nu-i asa? Tot asa de duri sunt si cand vine vorba de ei insisi?

Romania – o tara saraca in oameni destepti?

Romania e plina de prosti, si cum se face ca soarta te-a aruncat tocmai aici in aceasta mocirla? Tocmai pe tine, al carui nume se aude pana peste Coastele Americii si dincolo de ocean.

E trista realitatea cand vezi ca cei care au o parere proasta despre tara noastra sunt aceia care au o parere proasta despre ei.

Trist este ca cei care se plang, sunt intotdeauna frustrati de viata si cei care simt ca le lipseste ceva.

Ne dorim ce nu avem si sa fim unde nu suntem

Critici tara ta, doar pentru ca esti aici si nu esti acolo, unde ai vrea sa fii. Locuiesti in Romania si e normal sa te plangi din moment ce nu iti place viata. Dar crezi ca iluzia de a te afla in alt loc sau a fi altcineva, iti va aduce fericirea?

Putem sa scriem o enciclopedie despre lume, dar despre noi cine scrie? Noi insine… Sa scriem despre noi??? Cred ca n-am stii cu ce sa umplem o pagina.

Credem ca le stim pe toate, cand in realitate…stim atat de putine

Ii spun sa fie mandru de tara lui…ca totusi…e frumoasa. Si-mi spune: “Fetito, te-ai lovit la cap? Esti mica tu. Nu stii nimic. Ai sa cresti si ai sa vezi ce grea e viata, si atunci ai sa intelegi ca nu ai niciun rost in tara asta.”

Ma intreb, greutatile vietii intreaba de varsta omului? Sau de locurile, in care traieste el? De unde stii tu ca am o viata usoara acum? Dar Dl. Stie-Tot, trebuie sa le stie pe toate.

Cei care se plang de ceva, intotdeauna vor gasi motive sa o faca, si iar sa o faca, si iar sa o faca, oricat de blanda ar fi viata cu ei.

Inca un exemplu de roman de care sa fim mandri…Si totusi nu suntem…

Profesorul Voicu Safta, un inginer timisorean, a fost remarcat de American Biographical Institute, o renumita editura, care selecteaza oameni ce au influentat, prin inteligenta si inovatiile lor, domenii diverse.

Acest om a influentat stiinta si ingineria materialelor si a facut ca tehnologia sa evolueze, mai mult. Americanii i-au recunoscut meritele, pe cand noi ce faceam? Eram preocupati sa aflam ce gafe au mai facut pe la TV, starurile, sau cum s-a incheiat razboiul dintre cele doua Zavorance?

Sau poate eram atat de incrancenati impotriva sistemului din Romania, incat n-am mai putut fi atenti si la comorile ce zac in tara noastra. Comori nebagate in seama…Cuvinte dure, dar oare mai dure decat criticile noastre la adresa romanilor?

Tu ce crezi? Merita sa traiesti in Romania sau cauti sa evadezi dintr-o tara plina de huligani si guvernanti senili, pe insula fericirii?

Articol scris de Iuliana Iacob

Share

One thought on “Romania, o tara bogata in oameni cu valoare

  1. Solutia se afla in interiorul nostru, in felul cum ne vedem pe noi insine. Oamenii buni, oamenii care stiu ce vor de la viata si incotro se indreapta se descurca in orice situatie, nu au nici o treaba cu tara in care locuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *